Profiel

Ik ben een gedreven programmaleider, projectmanager en bestuurder. Ik geloof in het belang van samenwerking, heb graag de leiding over bijeenkomsten, ben gestructureerd, creatief en kan goed luisteren. Ik heb veel ervaring in belangenmanagement en consensus building.

Sinds eind 2017 werkzaam als zelfstandig adviseur in omgevingsvraagstukken. Ik help opdrachtgevers met vraagstukken in natuur, milieu, ruimtelijke ordening. Ik breng partijen bij elkaar, zorg voor afstemming van belangen, het leiden van onderhandelingen en het komen tot vruchtbare keuzes. Daarnaast ook ervaren in het leiden van ingewikkelde projecten en programma’s.

taco van den heiligenberg adviseur
Als bioloog heb ik onder andere veel ervaring bij natuur- en milieuorganisaties, zoals Natuurmonumenten, de Waddenvereniging en Staatsbosbeheer.
In het Waddengebied heb ik de leiding gehad over de branche-organisatie van de natuurorganisaties. Ik heb Vereniging Milieudefensie jarenlang geleid en advies geleverd aan verschillende bedrijven en overheden op dit gebied. Ook jarenlang commercieel milieuadvieswerk.

Mijn benadering is altijd erg gericht op de belangen van de verschillende partijen. Hun standpunten zijn vaak een hindernis om tot afspraken te komen, maar hun belangen zijn hun werkelijke drijfveren. Een aanpak die daarop gericht is zorgt voor een houdbare afspraak.

belangen van verschillende partijen. standpunten zijn vaak een hindernis om tot afspraken te komen, belangen zijn hun werkelijke drijfveren.


Als senior adviseur sta ik graag voor de groep om gezamenlijk een geïnspireerd pakket van afspraken te bouwen dat ook handhaafbaar is.
Opdrachtgevers zijn bedrijven, overheid en particuliere organisaties.